Despre vanzari XXL

Ca acum vanzarea traditionala face ca vanzatorul sa fie un fel de  HopaMitica nu mai este nici un secret.Ba mai mult,marketingul,ca si astia si-au cam luat nasul la purtare,au tendinte de a avea convingeri feudale.Si esti un fel de „demodat” daca mai incerci sa faci o vanzare.Moda este sa fi om de marketing…cut the crap.

Omul de vanzari ce face? Se trezeste,isi plimba cainele,baga cateva tigari si isi bea cafeaua in timp ce merge la primul client.Face,drege,o fute pe masa dar la sfarsit de zi trage linie si zice: „bre,am vandut atat,am incasat atat”. E bine or rau,maine o ia de la capat.

Diferenta face ca omu` de marketing are proiecte.Proiecte in ppt, din creion, proiecte care is trecute la cv chiar daca nu au avut succes,chiar daca au fost gauri negre de buget etc etc. Omu` de marketing este in trend iar daca acum cativa ani toata lumea vindea ceva,incerca sa vanda or isi dorea sa fie vanzator (asta pentru ca vanzatorii fumeaza,beau cafele si se plimba cu masina de firma)…eh! (vremuri) …acu` e tare la moda sa faci/sa fi marketing.

Ca si rezumat, piata din ziua de astazi,patronul ala scarbos si doritor de profit, raftul si clientul final nu mai au timp.Vor daca se poate „ieri” astfel incat puteti sa va bagati in cur proiectele de lunga durata. Momentan este nevoie de putina actiune.

Doamne ajuta!

ps: un lucru foarte important si destul de hilar;vanzatorului inca ii mai pasa de client.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s